טל': 0722-575-374

תחומי התמחות

נא מלאו פרטיכם
וניצור קשר בהקדם:

משמורת ילדים

מה היא משמורת ילדים?

משמורת ילדים הינה אחת השאלות הקשות העולות במסגרת הליך הגירושין , אצל מי ישארו הילדים? יש לדעת כי שני ההורים הם האפוטרופוסים הטבעיים של ילדיהם,  אפוטרופסותם הטבעית של מי מההורים, מקנה לשניהם מעמד שווה בקבלת החלטות מהותיות הנוגעות לילדים בנושאים חשובים, לדוגמא: חינוך ובריאות.

אפוטרופוסות
הינה הזכות והחובה לדאוג לצרכי הקטין , לרבות חינוכו, לימודיו, הכשרתו לעבודה ולמשלח-יד ועבודתו, וכן שמירת נכסיו, ניהולם ופיתוחם; וצמודה לה הרשות להחזיק בקטין ולקבוע את מקום-מגוריו, וכן הסמכות לייצגו.

כיצד נקבעת משמורת ילדים בעת גירושין ?

המשמורת נקבעת על פי טובת הילד ובהתאם להמלצות בתסקיר הסעד אותו עורכת פקידת הסעד אשר הינה עובדת סוציאלית הממונה על ידי בית המשפט לענייני משפחה או על ידי בית הדין הרבני . מטרת התסקיר להמליץ על הסדרי הראיה שיקבעו ואצל מי  מההורים יושארו הילדים.

חזקת הגיל הרך במשמורת הילדים:
על אף האמור יש לדעת כי קיימת חזקה לפיה ילדים עד גיל 6 יושארו בחזקת אימם אם אין סיבות מיוחדות להורות אחרת אולם גם חזקה זו ניתנת לסתירה.

מה קורה בהעדר הסכמה בין ההורים למשמורת הילדים?
בהעדר הסכמה בין ההורים בנוגע לחלוקת המשמורת על הילדים, הסמכות בעניין נתונה לערכאה אליה הוגשה התביעה הראשונה או לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני.

לעיתים בהעדר הסכמה להמלצות התסקיר ממנה בית המשפט מומחה מטעמו על מנת לבחון את המסוגלות ההורית של הצדדים והיכן תמומש טובת הילדים.

האם ההורים יכולים לקבוע בינהם הסכם למשמורת הילדים?
ההורים יכולים להסכים על משמורת הילדים וכן הסדרי הראיה אך קיימת חובה לקבל את אישור בית המשפט להסכם זה . אישור זה ניתן לאחר שבית משפט השתכנע שההסכם שנקבע על ידי  ההורים אכן תואם את טובתם של הקטינים.

האם הסכם משמורת ילדים הוא סופי ומוחלט?
כל החלטה בעניין משמורת ילדים והסדרי ראיה אינה סופית וכל אחד מההורים יכול לפנות לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני בבקשה לשנות את ההסכם משיקולי טובת הילדים.

דילוג לתוכן