טל': 0722-575-374

תחומי התמחות

נא מלאו פרטיכם
וניצור קשר בהקדם:

צוואות וירושות

מהי ירושה?
נכנסי אדם שנפטר נקראים ירושה.
נכנסים אלו ישנם 2 מסלולים.
ירושה על פי צוואה – זהו מצב שהמוריש השאיר צוואה מסודרת בה הוא מצווה למי יעברו נכסיו בבחינת "רצונו של האדם זהו כבודו"
במקרים בהם הושארה צוואה מסודרת, יש לעשות צו קיום צוואה על מנת לאשרר את הצווה הקיימת
ירושה שלא על פי צוואה (על פי דין) – חוק הירושה מסדיר את זכויות הירושים במידה ולא הושארה צוואה בדרך של – מה היה בוחר האדם הממוצע לעשות  בנכסיו לאחר מותו.

מה קורה כאשר הנפטר לא השאיר צוואה?
במקרים בהם לא השאיר הנפטר צוואה, אזי  הירושה נקראת ירושה על פי דין והיורשים הם קרוביו של הנפטר והירושה מחולקת באמצעות האפוטרופוס הכללי על פי האמור בחוק הירושה.

מה קורה במקרים בהם לנפטר אין יורשים ?
כאשר אין לנפטר יורשים על פי חוק, העיזבון עובר לידי המדינה, באמצעות האפוטרופוס הכללי.

כיצד מתבצעת חלקות הירושה בהיעדר צוואה ?
על פי חוק הירושה, ירושת אדם שלא השאיר צוואה, מתחלקת שווה בשווה בין בן הזוג של הנפטר ובין ילדיו של הנפטר. כאשר בן הזוג מקבל מחצית מן הירושה, והילדים מתחלקים שווה בשווה (ללא הבדלי מין) במחצית הנותרת. בנוסף למחצית מכלל הרכוש זכאי בן הזוג (ללא השתתפות של ילדי הנפטר) לרשת גם את המטלטלין ואת מכונית הנוסעים של המנוח, אם הייתה לו כזו. חוק הירושה מקנה לאלמנת הנפטר זכות לקבל מן העיזבון גם את דמי כתובתה ותוספת כתובה, ובנסיבות מסוימות היא יכולה גם לדרוש מזונות אישה מן העיזבון.

מהו צו ירושה?
צו ירושה הוא צו מטעם הרשם לענייני ירושה, המסדיר את חלוקת העיזבון של נפטר שלא ערך צוואה. צו ירושה אינו מפרט את אופן חלוקת הרכוש לפרטיו, אלא מכריע בסוגיית זכויות הירושה ויורשיו של הנפטר. כדי לקבל צו ירושה יש להגיש בקשה לצו ירושה לאחת מלשכות הרשם לענייני ירושה או לאחד מבתי הדין הדתיים.

הכשירות לקבל ירושה
בישראל, כל אדם שהיה בחיים או תאגיד שהיה קיים בעת מותו של המוריש כשר להיות יורשו (מלבד הפסולים לקבלת ירושה כפי שיתבאר בהמשך). כמו כן הרחיב הדין את הכשרות לקבל את ירושת המנוח גם למי שנולד תוך 300 ימים לאחר מות המוריש ולתאגיד שהוקם תוך שנה מיום מותו של המוריש.

הפסולים לקבלת ירושה
הפסולים לרשת על פי הוראות סעיף 5 (א) (1) לחוק הירושה הם אלה שהורשעו בגרימת מותו במתכוון של המוריש, או בניסיון לגרום לו מדין "הרצחת וגם ירשת".  סעיף 5 (א) (2) לחוק הירושה פוסל כאלו שתבעו את הירושה על פי צוואה מזויפת של המוריש או זייפו, השמידו או העלימו את צוואתו האחרונה. החוק מכשיר את אלו שנפסלו מלקבל את הירושה בניסיון לגרום למותו של המוריש, ומתיר להם לקבל את הירושה במידה והיורש מחל להם בכתב או שעשה צוואה לטובת אותו היורש.

מדוע לערוך צוואה במשרדנו?
אנו משרד עורכי דין העוסקים בתחום עריכת צוואות וירושות ובעל ותק וניסיון.

מה הוא אישור נוטריוני של צוואה?
לעניין חוק הירושה דינו של נוטריון הינו כדין שופט.
אישור צוואה בפני נוטריון הינו למעשה כאישור בפני בית משפט כאשר הנוטריון מקריא בפני המצווה את צוואתו והאחרון מאשר אותה.
אישור זה בעצם נותן תוקף של רשות רשמית לצוואה.

דילוג לתוכן